ROT-avdrag

Många undviker att förverkliga sina drömprojekt av rädsla för att det ska kosta för mycket. Tänk på att du som privatperson har möjlighet att utnyttja ROT-avdrag vilket ger dig 30% avdrag på vår arbetskostnad.

När en ansökan om ROT-avdrag lämnas in så måste den naturligtvis innehålla korrekt information. Det finns även ett antal krav som måste uppfyllas för att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget. Enligt Skatteverket ska:

  • projektet genomföras i ett småhus, en bostadsrätt eller i en ägarlägenhet som tillhör dig som kund samt som du även bor i under arbetets gång.
  • ditt projekt ge rätt till ROT-avdrag och det är både ditt och det företag du anlitat som bär ansvar för att ta reda på detta.
  • du lämna över din fastighetsbeteckning till företaget som ska genomföra uppdraget.
  • den som köper ROT-avdrag ska ha rätt att få avdraget. Det här innebär till exempel att du måste ha fyllt 18 år och att du bor eller betalar skatt i Sverige.

Vi på A-Ställningar AB tar hand om hanteringen av ansökan åt dig. Om du vill läsa mer om ROT-avdrag så hittar du giltig information på Skatteverkets hemsida